Какъв тип рокля да изберем според повода?

Роклята е истинска революция в дамското облекло. Тя е най-подходящата и практична дреха – както в ежедневието, така и за официално събитие. Подчертава женствеността и грацията на всяка дама, като придава нежност и сексапил, подчертавайки извивките на тялото.

Какъв тип рокля да изберем според повода?

Всяка жена си задава въпросите: “каква рокля ми подхожда и подходяща ли е тя за моя празник”? Подборът на рокля за всеки повод следва да кореспондира със степента на официалност на събитието, сезонността, както и времето.

 

Знаем колко трудно се избира перфектната рокля, особено ако не е любимата черна рокля, към която сме склонни да посегнем почти всеки път. Затова Si Amore селектира за вас няколко идеи, с които бихте изглеждали перфектно на следващия повод:

Сватба

Ако ви предстои да присъствате на сватба и вие не сте булката, то тогава имате богат избор, но и трябва да внимавате със степента на събитието. Задължително изберете официална рокля.

 

Вашият избор трябва да е продиктуван в зависимост от това дали сватбата е дневна или вечерна, лятна или по-скоро есенна/зимна, къде ще се проведе (на брега на морето в тесен кръг, в огромен луксозен ресторант и т.н.):

 

  • За вечерни и строго официални сватби, роклята също трябва да е в този стил – подходящи са едноцветните дълги рокли, както и рокли до коляното. Вечерна рокля от сатен или коктейлна рокля, падаща свободно по тялото, е много добро решение. Подходящи са по-правите кройки с леки акценти на гърба, деколтето и други;
  • Ако сватбата е тип градинско или горско парти, то тогава роклите под коляното са много добър избор;
  • За летни сватби – цветните, ефирни или на плисета рокли са изключително подходящи.  Тук можете да наблегнете на повече пъстрота и свежест в роклите;

Кръщене

Днес, кръщенетата се правят в доста по-ограничен кръг и обикновено през светлата част на деня, така че можете да заложите на малко по-семпли и ежедневни рокли, които по-скоро се доближават до спортно-елегантната визия. Разбира се, ако желаете да бъде “черешката на тортата”, винаги е подходящо да се появите и в по-изискана визия, но отново съобразена с мястото на провеждане на празненството.

Коктейл

 

Коктейлните партита обикновено спадат към социалните срещи с неформална цел, така че едно подходящо решение е както спортно-елегантното, така и по-официалното облекло. Отново бихте могли да заложите на дълга рокля с ниски обувки или ток, както и по-къса рокля с по-впечатляващ модел, под или над коляното, но не и прекалено къса. Подходящи материи са тънките, падащи свободно, с акцент дантела и др. Отново важи правилото – ако е вечерно събитие, облечете официална рокля, ако е дневно – по-скоро спортно-елегантна рокля.

Офис визия

Дрескодът в офиса задължително е делови. Препоръчително е да се придържате към рокли в тъмен цвят, с дължина под коляното. В случай, че работата ви не изисква толкова строг стил, тогава разчупете малко с по-ежедневни рокли и класически кецове.

Време с приятели

Ако става въпрос за забавление с приятели, то автоматично трябва да ви светне червената лампичка за свободен дрескод, освен в случаите, в които сте поканени на тематично парти. Така че, сега е моментът да облчете най-удобната или пък новата си рокля и да отидете да хапнете, да се забавлявате на щуро парти или просто да се разходите.

 

Според типа уговорка с приятели, можете да бъдете максимално кежуал, спортно-елегантно облечени, както и в блестяща рокля с най-високите ви токчета, ако отидете на бар или дискотека.

 

Следвайки малките съвети на Si Amore, ви гарантираме, че можете да изглеждате изящно във всеки един момент. Няма идеална рокля – идеалната е тази, която стои перфектно върху вашето тяло и подхожда на тена, чертите на лицето ви и височината ви.

 

Вървете грациозно и покорявайте погледи, защото всяка жена заслужава комплименти за избора на своята визия!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart0

Количка

BGN - EUR
ПОЗВЪНЕТЕ